Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, January 11, 2012

Hujan, tekak dan geo

dah seminggu selsema xreda2..
cuaca panas terik yang amat sejak 2-3minggu kebelakangan ni tapi Alhamdulillah petang tadi Allah turunkan hujan rahmat mencurah2, sejuk sikit suasananya..

tapi...masa hujan turun dengan tiba2nya tadi waktu tu lah tengah mengajar n terangkan tentang sistem koordinat pada students (cikgu geo la katekan)..
baru terangkan separuh jalan hujan turun dengan lebatnya. bayangkan la bunyi hujan yang kuat tu, kite nak melawan bunyi tu supaya students dengar suara kita dan akhirnya faham apa yang nak disampaikan,
terfikir juga nak berhenti tunggu hujan reda, tapi sistem koordinat ni susah sikit untuk difahami students, nak pula time tu dah mengajar separuh jalan, muka2 students pon separa terang (separa faham)... kasihan pula kalau berhenti tinggalkan mereka dengan separuh sahaja tahap pemahaman.


akibatnye, TEKAK ku terasa dihiris2 semata2 nak keluarkan suara yg mantaps . dan kesannya sehingga sekarang ni masih sakit dan perit..

semoga ku cepat sembuh, supaya esok boleh mengajar dengan lebih mantap lagi..



sejak mula 2012 ni, mood mengajar meluap2,
setiap kali mengajar sentiasa nak pastikan betul2 students faham dan boleh buat apa yg di ajar..
sudahnya listname mereka sentiasa di tangan untuk disoal soalan popkuiz di akhir PNP.
kelakar juga tgk muka cuak students bile tunggu nama dorg diumumkan.. cute!


esok waktu untuk sains pula, tah kenapa sekarang ni rasa lebih seronok mengajar geografi daripada option sendiri, sains..hmmm...

2 comments:

jimmy al ghazali indra said...

tak perlu melawan alam hehehe

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)