Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Monday, December 14, 2009

Bosan

bosan sehh.. lame gile xupdate blog nih.. ksian die dah bersawang2.. kalo roti gardenia pon dah berkulat2 hiajau hitam dah ni kan.. huhuhu,


cuti cuti cuti.. best ker? aku lg rindu nak g klas mcm dolu.. tp pasni aku stil g klas, tp classroom bdk skola lah.. hehhee,

yup, latihan mngajar start 18hb jan nih,, huhu, plus minus sebulan dr skrg la kan.. ade mase 7-8bulan lg sebelum konvo, insyaAllah.. aku harap aku xde le kene sebarang penyakit or kemalangan during this crucial 5months.. hu~ harap2 gitu le, sbb kalo xdtg skul lebih dr 3x maka aku kene la repeat practikel ni.. maka lambat lah aku nka grad, maka lambat lah nak keje.. maka lambat lah nak kumpul duit.. maka lambat lah nak kawin ye.. hehehhehe...

Sunday, August 16, 2009

saje nak bgtau


hari ni 16th august 2009 birthday aku yg ke 22~!

saja nak bgtau u all semua, kalao aku xbgtau mane korg nak tau kaannn..
hahhaahaa..

sempena hari yg berbahagia ni aku nak wish diri sendri la ( huhu, bole lak ekk):

slamat hari jadi caca~!
Ya Allah Ya Tuhanku,
terima kasih atas apa yang Kau berikan pada aku selama 22tahun hidupku ini Ya Allah,
Ampuni lah dosa2 ku, ibubapaku, keluarga dan kawan2 ku,
Kau teruskanlah memberi keberkatan dan kebahagian kepada kami,
jauhkan kami daripada segala bencana dan penyakit..
Aminnn Ya Rabbal'Alamin..........


p/s: terime kasih mama dan daddy~ kerana melahirkan, medidik dan memberi duit kpd aca selama nih.. luv u~!


p/s lagi: aku nak makan kek, kalao xde sape bg pon aku nak g beli sendri nextwik.. hukhuk~
mane satu yg cambest ekk?? konpius2..sume cam ala2 sodapp

haa.. ni nama kek ni hi-fibre cream cheesecake. kalao kat lmnweb secretrecipe, kek ni kategori healths cake.. sihat kah??

ha, yang ni lak chocolate strawberry, aritu aku mkn kek mase birthday ima, blueberry choc, sedap.. skg aku cam teringin strawberry lak..nyumnyum~
sbb aku suke cheesekek, aku nak merase yg ni sbb kek ni combination atr cheesekek n choc kek..
cam best kannn..

ni plak layer cheese kek, nama dia choc cheesekek, nmpak cm biasa.. tp aku suke3!

bile aku review kat secret recipe, aku nak try nih~!!
sebab zmn dolu2 aku suke mkn applepie kat mcd, pastu aku suke cheesekek,
skang dah ade brownies yg combine kan dua2~ walawehh~ nak3~

Wednesday, August 12, 2009

bijak, pandai atau bodoh??


Ada satu mase xlama dulu aku 'tereksplore' satu blog nih, da lupe la link die.. tp satu yg buat aku tertarik dan terkesan dari penulisan akak@auntie nih, bile die keluarkan satu statement bunyi nye lebih kurang gini r..tentang gaya penulisan:

bijak~ menulis tentang ilmu.
pandai~ menulis tentang peristiwa (xkesahla diri sndri ataupun org lain)
bodoh~ menulis tentang diri sendiri.

tapi aku taktahulah kategori pandai bijak n bodoh ni sebenarnye ditujukan utk siape or ape. mungkin penulis ni maksudkan gaya penulisan yang bodoh adalah penulisan ttg diri sendri.
boleh jadi juga maksudnya org yang bodoh menulis tentang diri sendiri.
Jadi mungkin maksud sebenarnya terpulang pada kite utk mentafsirkan sendiri kot..

Lepas aku baca entry yg akak@auntie ni tulis, aku terus buat refleksi diri sendri ttg blog aku nih, yang aku prasan aku byk menulis ttg diri sendiri dan peristiwa. mungkin ada satu dua entry ttg ilmu (aku pon da xingat dah ade ke x).. huhuhu,

tapi aku rase xsalah tulis pasal diri sendiri nih, mcm yang kwn aku ckp tulis ttg diri sendiri kat blog nih ade pekdahnya, satunye kalao kite dah meninggal dunia nnt, maungkin 100tahun akan datang, selagi blog nih wujud cucu cicit keturunan kite sendiri ble kenal moyang die melalui blog nih, betui kan.. xsalah.. ade faedah tuh,

kesimpulannya, suke ati penulis tu lah nak tulis pasai apa pun.. bukan ada markah masuk peksa pon kan.. tapi mungkin lepas ni aku akan seimbangkan penulisan aku ni utk jadi lebih bijak.. xmau aku jd bodo sesaje. jadi aku akan update blog nih kalao aku rase benda tu berfaedah je ok. InsyaAllah..

:entry kali ni mungkin aku boleh kategorikan sbg bijak sikit la.. pasai aku bgtau kat korg ttg gaya penulisan ni kan.. ilmu tuh~ kalao xkorg pon xtau kan kan..


Saturday, August 1, 2009

rajin sket ok....

utk tatapan nur natasha bt zaabah sahaja..

natasha~
sile jgn malas.. kalao malas2 gini sampai bile pon kerje xsiap..
bile kerja xsiap macam mane nak dpt A?
mcmane nak berhadapan ngan en zahid a.k.a supervisor kalao lambat buat data collection?
midah dah nak siap, pidah pon, am pon tgh wat data collection.. awak tu bile lagi??
courseware pon xsiap agi.. camne nak pegi skola collect data??

sila buat kerja anda!
spt kate encik zaabah: dont let your body control your mind~
rite!

Thursday, July 30, 2009

bekerja dlm tekanan~


wuaaaaa~

abis! abis segala plan aku~!

sebenarnye sebelum ni aku plan nak jalankan proses data collection utk research thesis bile cuti midsem nnt iaitu bersamaan 15 ogos depan...

tp malang..malang.. malang berbau....
UPSI dah pon dilanda wabak H1N1 yg memaksa pihak pengurusan batalkan semua aktiviti termasuk kuliah, proses kuarantin dah pon mula dr semalam lg.. dan petang smlm diumumkan UPSI tutup! maka budak2 nih, termasuk aku diarahkan utk pulang ke kg selama seminggu.. jadi, cuti midsem diawalkan...
ni ler yg jd masalah besar kat aku ni skang...

sebabnye, aku dah plan jadual aku utk siapkan projek courseware nih sebelum 15hb, which means 2wiks lg.. tp cuti ni da diawalkan, terpaksa la aku wat data collection awal. dan koswer aku ni barulah 40% siap.. mati ler aku terkejar2 nak siapkan..

da r kat umah ni xde sape tolong, aku terkontang kanting wat sorg2.. isk isk~ ganer nih~

skang ni aku mmg xde hati langsung nak berjalan ke, nak tgk wyg ke, nak mkn pon aku xde selera mengingatkan mende alah ni... aduyaiiiiiiiii~

td pakcik jakba bwk aku p mkn kat restoran pon aku xabih mkn, sbb hati aku berat je n putus selera mkn bile teringat keje nih,...

gamba sekadar hiasan, tiada kaitan dgn yg hidup ataupun yg tlh meninggal dunia.





Sunday, July 26, 2009

fieldwork : sungkai part 1

jumaat lepas semua students biologi yg ambil subjek ecology dikehendaki mengikuti fieldwork utk melengkapkan 20% daripada markah keseluruhan. 6 bas yg bertolak, 2 bas ke pusat konservasi hidupan liar sungkai, 2bas lg ke kuala selangor n 2 lagi ke gunung lang. Untuk grup A kami pegi sungkai, xjauh sgt dr tg malim kire2 sejam la.
malas nk ayat pjg2, tgk je ler gambo2 nih,


berkumpul depan audi, sume muke xlarat angkut brg byk tgh2 panas~

pas bertolak around sejam sampai la kat pusat konservasi hidupan liar, sepjg perjlnn aku ngn bad pengsan xsedo dah sampai, tp sbb jln kat dlm kecik kitorg kene angkut brg2 n jalan kaki ke tmpt perkhemahan yg jauh ke dlm,,

yeah~ khemah da siap di setting, satu kemah 3 org.

xabih penat lg, dr husni dah suro masuk hutan pasang trap utk small mammals..

beratur nak masuk hutan, cam skema jek,


utk group aku, kitorg pasang 3traps utk small mammals, umpan pisang ngn kelapa bakar,


makcik dewan makan yg xbergaji setia berkhidmat utk kebajikan kami sume,, huhuhu,

utk hari pertama ptg tu kitorg pasang trap pastu belah malam lak, kitorg dibawa oleh encik renjer hutan, utk night watching. bkn nmpak pe pon, sbb gelap gelita, guna torchlight ja, tp kitorg nmpk la seladang ngn rusa. seladang ni sgtlah menakutkn sbb die sgt agresif nmpk kitorg.,
hari kedua lak pepg lg kitorg da bgn sarapan then berkumpul kat pejabat perhilitan tu., dgr taklimat kejap then encik renjer bwk kitorg pusing2 kwsn pemuliharaan. rusa kat atas ni nama die betty sgt jinak, kitorg bg die mkn ubi keledek feveret die.

then trekking yg amatah dasat, encik renjer hutan tu bwk kitorg g naik turun hutan yg berbukit2. penat yg amatlah tak terkate sbb berjam2 kitorg berjln pastu ade kwsn yg curam gile kitorg kene merangkak n berpaut kat akar2 pokok. sian gile.ramai dok jatuh2, pacat byklah amat xterkire, ade bdk sengal blakang aku ckp die sgt penat smpi otak jd cam xbetui dah.. huhu


smpi kat puncak renejr tu nak bwk kitorg g jenut rupenye. jenut ni sbanrnye satu tempat haiwan2 kat hutan ni dapatkan sumber garam.. bkn manusia je tau kene mkn garam, rusa, gajah, badak, sume2 tu pon nak garam gak, haiwan2 dtg kat jenut nih, yg ade garam then dorg jilat2 la lopak air kat sini.best gakla, sbb aku xpenah tau pon wujudnye bende nih, huhu,

sepanjang perjalann tu kitorg jumpe byk tongkat ali. mcm mane nak bezakan tongkat ali ngn pokok lain? kalo kite gosok2 daun tongkat ali nih, daun tu xkan renyk or pecah2 mcm kalo kite wat daun lain, ala2 mcm duit rm5 tu ler, xkoyak walau kite renyukkn ganass camne pon. satu lg tongkat ali ni xde bengkok2 , agak lurus la. tp kat sini xdibenarkan cabut, kalo cabut kene denda rm6 ribu, amik ko..

teruskn prjlnn..ni atr curam2 yg kitorg kene tempuhi, isk isk

kecederaan yg dialami, aku byk kali jatuh.. seksa gile.


ade org tu bajet cam artis la.. ingt aku ni paparazi beria sgt nak amik gambo die.. huhu..
tp dr perut kite dah leh tau perut sapa ni kan... hohoh


aktiviti hari kedua belah petang lak, kitorg masuk hutan lg kali ni lg dasat. dr husni briefing cmne nak wat kajian kali ni, tropical rainforest research. research ni lebih kepda utk buat inventory sbnarnye. kami buat plot 50mx50m dlm hutan tuh, utk setiap group, kemudian kire setiap herbs, shrubs, palms, liana, ferns and tree yg ade kat situ. kene anggarkan gak strata n kanopi kat situ kemudian amik data n buat perkaitan. hasilnye kene present hari ketiga nnt.


utk buat plot nih sgt lah mencabar sbb kitorg xle ikut denai yg dah ade, kene redah kwsn yg bukan laluan dan pokok2 belukar kt situ sgtlah tebal. sume muke tensen xde masa nak tersengih2 sbb sgtah penat n tensen. keseluruhannye utk keje ni jek siap dekat 4jam tu pon kene perli ngn dr husni die kate kitorg siap awal sbb wat inventori tu mcm mamak kire.. huhu, mmg pon, kalo nk kire betui2 smpi mllm la kitorg xsiap keje.


sementara kumpulan lain siapkan research dorg, kitorg tggu kat pinggir hutan tu smbil dgr ceramah perkahwinan dr husni. huhuhu,


ni hari ketiga lepas presentation. dr husni belanja kami durian, best3! terime kasih Dr!


sume lapa, bdk2 ni pon dah jd cam 'mat in'~ huhu,

lepas lunch, get ready nak balik, kemas tapak kemah sume, rase lega yg amat la xdpt digambarkan dgn kata2.. aku sgt2 la rindu kat katil kat bilik 6, jln 3a taman bahtera.. huhuhu, ye r, 3 hari tido kat atas tanah jek sakit sume bdn aku, kepala lutut pon nak tercabut dah sbb byk sgt berjalan.

posing sblum balik, ye! ye! ye! balik~!!

daa~ babai~ xsanggup nk hidup kat hutan lg dah, aku sgt pelik camne askar leh dok lama2 dlm hutan, 3 hari ni je dah buat aku jd xkeruan.. huhu, tp keseluruhannye, sgtlah byk pengetahuan n pengalaman yg aku dpt yg xle dpt kalo setakat belajar kat klas je..
next fieldwork will be on 14th august kat kuala selangor., kemudian bulan okt kat gunung lang.



part 2 akan diupdate stelah demam aku kebah~ hu~


Wednesday, July 22, 2009

group ok....



jumaat ni kump kuliah A akan buat kerja lapangan kat Pusat Konservasi Hidupan Liar, Sungkai. fieldwork ni utk subjek ecology.. pergh..project biotechnology pon br stage memerah idea utk tajuk, ni dah start fieldwork ecology pule.. isk sk, bole bygkn hari2 yg hectic bakal bermula....

ok,kite akan bertolak jumaat pas solat jumaat, camping kat sana selama 3hari 2malam. ade mcm2 aktiviti kalo ikut tentatifnye, antaranye:

Pemasangan Perangkap bagi kajian mamalia kecil, Interaksi Alam, Pemeriksaan Perangkap – Kaedah penandaan dan konsep, pengukuran parameter dan pencaman spesies, Jungle trekking, Kajian ekosistem hutan, Pembentangan hasil kerja lapangan.

Bile dah selesai sume br lah kite sume bole balik ye kwn2~
xtahu ler lecturer mane yg iring kite kali ni ek, aku harap Dr husni, xpon Dr hashimah ke kan... harap2 bukan tuttttt~
hohoho,
xle kutuk2 , nnt kene cop kurang ajar xberkat ilmu..tetttt~ ayat sape tuh??
lu pikir la sendrik!
kihkihkih,

oo ye, kumpulan pon dah diberi, so kwn2 bole cek di myguru ok... ni grup aku:

ummul~ kite sama grup lagi!

Oleh itu kwn2, disebabkan sekali lagi kite bermalam di hutan selepas kerja lapangan sem lepas kat hutan rekreasi ayer keroh, maka bwklah ape yg bese dibawak yer... torchlight sume tu krim nyamuk ka, etc~


utk makluman: aku xske kumpln hujan.. xske! xske! xske!



Monday, July 20, 2009

cinta hati baru ku~

dgn bangganye aku mau announce that aku dah ade hp baru~
sony ericsson w395 pengganti w580i aku yg dah selamat berendam air, isk isk~
aku syg sgt w580i aku yg lame tuh, tp disebabkn kesengalan aku sendri henpon tu dah terkorban dlm satu nahas di library. sedeh btui. so terpakse le aku balik umah mau beli yg baru. hp yg br ni ok er, tp aku lebeh suke application yg ade kat henpon lame aku~ skrin hp yg ni pon kurg sket kualitinye banding ngn lame. tp xpe ar..bende lame xle kenang lama2.. hikhik, teruskan hidup ngn cinta hati yg baru kan.......




cute kan??? hehehhe black + purple beb~...sweet combination color tau..huhu.. muah muah!..
tp bile aku review kat tenet ade plak warne gold..kedai aku bli tu xde lak, aisehhh~ auntie kedai henpon tu saje je tanak bg aku yg cool..hampeh~



Friday, July 17, 2009

cerita minggu ini~


semenjak 2 menjak ni jarang blog ni diupdate kan, sbbnye bie da ade mood ja br aku update blog nih. huhuh, ok, pe crite den minggu nih?? yea.. smlm br ja kami seumah g bermandi manda kat kalumpang. xplan pon memule tu, tp kebetulan semua 11 org xde hal n klas mase tu, ape lgg on laa g mandi sungai.. huhu, masak2 n sediakn pe yg patut then bertolak naik 2 kete ke sg kalumpang.


mari ber picnic~


muke baik sblum masuk air..
harap maaf, gamba semasa mandi telah dicensored~


sejuk gile air sg kalumpang nih..weee~



masa utk pulang, peace~
(slipa pink aku da pon putus sms kejadian dan tlh selamat masuk tong sampah.. terime kasih atas khidmat kamu,cik slipa)


ooo yaya~
akg ni aku dlm dilema, sbbnye aku konpius samada nak balik umah or stay sini weekend nih, xtau ar, aku nak balik sbb kakak ade kat umh, nak amik buku kimia kat umah n brg2 yg tertgl sblum dtg sini ritu. tp kalo aku stay sini, aku bole siapkan lab report biotech yg nk kene anta senin nih, kemudian leh g pasar beli brg2 masak utk seminggu, dan kemungknan besar yana perlukn aku utk g kl tgk heri poter n soping kat sogo.. haihh~ konpius2x,,

yep, satu lg hal, aku da pon selamat bg daftar nama n partner utk practikal sem depan. so InsyaAllah aku wat practikal ngn aina kt, n wat kat seremban or ayer keroh melaka~


Tuesday, July 14, 2009

xlarat nak ketawa

skg dah genap 11hari aku pindah ke umah baru nih, everything getting better control la.. dah hafal muke n nama setiap hosmet aku ni, sume skali ade 11org. syok gak ngn dorg ni, asek ketawa nak pecah perut aku. kami pon aktif memasak, tp stakat ni aku ler yg paling cam junior bab2 memasak ni, tp tgk la nnt satu sem aku dok umah ni sure skil masak aku bertambah.. hikhik,

best dok ngn hosmet2 yg pandai n rajin masak ni, cam td aku penat2 balik klas, nk berbuka pose dorg da siap masak dah, tomyam campur, telur dadar n sambal tempe n kentang.. so jimat aku, huhuhu, satu lg sume pon sporting, xde ler sombong ke ape.. k la, xle pjg2 aku nak tito.. daaa

Monday, July 13, 2009

membebel

Aku nak bebel pjg nih, kalo kamu sume xlarat nk bc abaikanlah..

Haihh,

Penatnye..MasyaAllah~

Khamis lepas sepanjg hari aku, yana, am, pidah n adah gi shah alam, urusan sebenarnye kitorg g jab pelajaran negeri utk uruskan hal tesis.. bertolak dari tg malim kol9am lastly sampai stesen komuter pdg jawa dekat kol1145. ni yg aku nak komplen sket nih, kitorg punye xpuas hati ngan perkhidmatan komuter skg nih.. dasat sungguh, kitorg terpaksa tggu lebih setengah jam utk komuter ke pel. Klang. Kemudian utk patah baik tggu lg dekat 45min.. apelahai nak jadi, manusia punye la ramai, train jln tersengguk2, ape yg aku tgk train komuter ni mmg dah lapuk, tua, rosak sepatutnye da bole jd besi buruk, tapi pihak2 tertentu xde nak amik tindakan. Setiap kali rosak penumpang jd mangsa, terperap dlm tuh berjam2. Xlame dulu, mantan PM Pak Lah janji nak pantau..siap sume politician naik komuter diiringi kamera2...tp aku yg sebgai penumpang setia komuter selama bertahun2 ni xnampak pon perubahan, yg ade cume line hijau kuning tepi platform tuh.. itu ke tindakannye? Kalo setakat tuh, xgune la diwar2kan kat tv3 xlame dulu kununnye komuter nak berubah, servis makin teruk, tapi harapkan kami ni penumpang ikut line.. adehhh, sakit la gitu..

Aku ni jd penumpang komuter daa lame dahh, dari umor 13thn, dok ulang alik balik umah-asrama, kemudian masuk matrik pon tu juge la pengangkutan aku nak balik, skarang ni, dah dok U umor 22thn pon masih dgn rutin yg sama. Xtahan dah aku, dulu aku penah menangis kat platform komuter time tu aku form4, bayangkn la, hari jumaat kat asrama aku bgn kol5pg, g klas smpi ptg, bdn dah letih lesu, mata ngantuk, bwk beg berat, kemudian kalo balik umah smpi kl dah time puncak org balik keje, time tu gakla komuter buat hal, delayed la..rosak tgh jln.aku pon mencangkung sbb xlarat nk berdiri dlm tuh, kemudian aku nangis smpai tersedu2 sorg2 sbb terlampau penat n tertekan, stress,sakit hati, rase marah meluap2 sumela, time tuh la aku dok jeles ngan bebudak yg mak bapak dorg jemput kat sekola, time tu la aku rase rendahnye diri aku nih, aku xhirau dah makcik pakcik sesebelah, aku dok pk napa laaaaa mak bapak aku xle amik.. isk isk2..jauh sgt ka ulu yam tuh ngan klang?? haihhh,,kenangan2... tuler pahit manis hidup aku ngan komuter. Ade gak manisnye tuh, manisnye bile aku balik pulang bermalam ngn besfren aku dian, kemudian kitorg dok usyar2 mamat dr sekolah2 lain dlm komuter tuh..gelak gossip sama2, hhohoho, itu je lah saat2 aku gembira dalam komuter tu. Yg lain sume kenangan pahit masam dan masin.

Harapan aku semoge pihak2 yg bertanggungjawab betul2 bertanggungjawab ke atas ape yg diamanahkn kat mereka.. sediakan la peruntukan utk tambah beli baru train, aku rase xle mahal mane pon, keuntungan yg diorg da peroleh sepjg 10-15thn komuter nih gune la ke jln yg betul..

468 p.p (dulu cikgu BM suh kire perkataan kalo wat karangan.huhu,)




Tuesday, July 7, 2009

projek baru


ermm~ kuliah da pun start. utk final sem sebelum g praktikal ni jam kredit 15jam jek,
so xbyk kuliah sgt la skg nih, memule ni cam asek melangut je r kebosanan sebab selasa n khamis free xde klas, lab je ade. tp lab pon xstart lg.

aku rase time memule ni je aku da rileks2 start nextwik jgn mimpi la, sbb byk ha nk kene urus nih utk thesis nih, utk wat kajian kat skola mesti ade surat kebenaran dari eprd n jpn. aku da dapat surat eprd, skg ni tgl jpn jek.

so, khamis ni aku, yana, bad n fidah p jabatan pendidikan negeri kat shah alam, naseb bek ade contact ngn org yg keje situ, senang sket keje den..



utk subjek wajib bg science sem ni kami amik environmental science,
erm, dgr cter bdk2 kimia n fizik yg da amik sem ni kate subjek ni senang jek, tp byk eseimen n projek. mcm kami ni, grup G akan dikendalikan oleh en zahid yang mane die pun supervisor aku utk thesis so sennag la nak wat keje ngn die nih.

utk projek first kami wat environmental footprints kemudian 2nd project bersihkan sg bernam(mcm menarik~) huhuuu,

ok ar, mls nak cter pjg, perut da lapo~
mari kite pegi lunch~!



Sunday, July 5, 2009

all new~

weeeeeeeeeeeeee~.................
aku dah pun balik tg malim arini setelah berminggu2 bersengal-sengalan kat umah.. huhuhu,
well, utk sem ni aku dah xdok kat kolej kediaman, den da pindoh umah sewa u'all~
area hostel lame gak, depan pakguard kolej jek, huhuhu~
skg ni dah masuk umah sewa tp brg2 amatlah byk belom dikemas, tah kenape aku xde mood nak unpack brg sume nih, isk2~
umah ni sebenarnye teres 2storey, 6bedroom and 3bathroom, keseluruhannye ok la, sewa pon mahai sket ja dari sewa kolej ritu, bus stop dekat, kafe dekat, dan yg paling best xjauh dr dobi. hikhikhik, kire idop senang la mcm kat kolej jugak laa..
tp untuk bilik ni, aku ingat nak tukar arrangement katil almari rak n meja sume, emm,memandangkan rummet aku senin br balik so kene la tggu die dulu,
for more pics i'll update later nehh~ xsempat la nak capture gamba umah ni td.

keje2 yg perlu dibereskan~
jika anda perasan ade raket disitu ye, huhuh,
yeah~ aku perlu workout sem nih!


Thursday, June 18, 2009

Shah Alam Mall


yeah~ aku br ja balik dr Shah Alam Mall, g sane sbenarnye nak remake birth certificate kakak. Tp buat mende tu kejap je rupenye.. buhsan2 we'all pon p turun bwh, then jumpe satu kedai yg jual sgt byk tudung+shawl yg lawa2 n murah.. woohoo~ syok oo... rambang mata gak weh, tp aku xbeli ape pon, sbb sibuk shopping tudung utk kakak. urm~ nextime musti mau pegi lg,,, sebelum ari raye,, ish ish ish xsabo~
nak capture pics kat kedai tu utk show kat u'all tp bateri kong pule.. hukhuk, later la ekk...
smpat begambo dlm kete jek, then off dah~

daa~


Tuesday, June 16, 2009

chicken currypuff with boiled egg filling...

ok,i tried to put the big pic into the my momo header but failed.so i simply added new gadjet below the header and u can see the result of it. i dont know why or how to fix it, so, could anyone possibly help me?
allright, i need to stop typing, i'm gonna help my sis and my mum to make the currypuff~
special chicken currypuff with boiled egg filling. wahh~

i tell u..sedap giler u'all~

Saturday, June 13, 2009

UpDate??!

yeah.. at last terupdate gak blog ni setelah sebulan diabaikan.. hohoh,
sampai aku rase mcm da menopause dari blogging nih, hikhik,
bukannye ape, disease malas yang teramat sgt dah melanda mcm El Nino mlanda dunia, xpon cam H1N1 tuh....well, ape cerite menarik? none.. huhu, hidup time cuti2 ni cam bese la kan, mkn tido tgk tv dah jadi rutin harian yg amatlah membosankan,
oo ye, result exam pon dah kuar, my result?? wah, not bad haa... coz i expected much worse than that.. hahha, ye la, in case u'all xtau exam ritu i've made stupid careless mistake yg xbole dimaafkan utk paper Planning and Implementing the Biology Curriculum. utk paper tuh, we'all dikehendaki jwb 2 esei. tp aku tersilap bc arahan so aku jwb satu esei pjg lebar.. so da ilang 30marks disitu yek.. huhuhu, not to mention, paper genetics pon cam hampeh ritu.. ahaks, tp ok laa,,, da lepas pon kan, xle nak reverse balik dah..
ok mai kite tgk ape aku wat spjg cuti nih,



ni pic malam td, kenduri doa selamat kat umah uncle conton at senawang NS.
kami xrewang pon sbb die amik katering, so agak bosanla gak nganga xwat pape.. tggu majlis start jek,


ni plak time tggu majlis start la, my sis and bro main congkak bg mengilangkn kebosanan, abg ipar den plak lg sengal maen game sensorg..hoho, time main congkak ni teringat plak kat krisya, kama, nurul, my exhosmate mase dolu2 sem2. time tu umah kami slalu pinjam congkak dr biro sukan sbb bosan study week la katekan..




Rutin harian aku juge termasuklah melayan kucing2 kat umah ni, ade 5 ekor sumenye,
ha, time ni me n my mum anta Comel n Dedek jumpe vet. Cian dorg kene inject~



Yeah~ pekene ABC u'all, best2! in case kalo u'all nak rase gak pegi la, seksyen 2 Shah Alam, belakang kolej kediaman UITM.
ABC ni spesel sket, ade byk lapis, atas skali buah grape, laici, eskrem kemudian choc layer yg sodap~



Byk lg sbenarnye, but i'll update later eh, daa~

Saturday, May 9, 2009

Hati bertambah sedih..

 aku nak menulis... tapi xtau ape nak diceritakn..
bukan xde bende nak cerita.. byk..
tp nantilah.. aku xde tenaga nak recall balik ape yg berlaku arini...
dengar cam tragis je kan, xla sgt, huhuhu
gembira sbenarnye,tp disebabkn aku br ja turun dr bas 50min yg lalu, 
penat masih belum ilang.. otak aku hampir cramp..
xdapat berfikir, 

masuk2 umah kosong.. gelap.. sunyi.. tgl aku sorg~
bukan sorg kat umah ni je, aku usha jiran2 sume umah da kosong.. tgl umah yg selang 5buah je terang.. atas bawah pon kosong.. 
nak ckp ngan sape? dinding?
oh yer.. aku kene call my mum,
kene btau anak die ni selamat lg.. 

hp aku ni pon dah gile.. kadang2 bende alah ni buat aku ilang saba..
mmg die da tahap nazak.. aku benci! menyusahkan hidup aku, 
nak beli hp baru~ tapi aku syg yg ini~

11pm, aku kene mengemas.. bende yg aku benci tp kene jugak buat,
sbb barang2 aku tersgt lah byk , aku ada masu 2hari lg untuk kosongkan umah ni, then pindah masuk umah sewa baru.. dengan proposal yang belum lg siap...
haih~ kepala aku mule berpikir mcm2..
xsuke! aku kene berborak ngan sapa2 utk ilangkn kerimasan melampau nih~
tp dgn sape?? i'm all alone here~ ade cicak 2-3ekor kat lampu, 
nak bunuh dorg pon aku xsanggup, sekurang2nye ade jugakla benda hidup dalam umah ni selain aku~


yeah~! sy kene packing brg sekarang!
mulakan misi~!!!

Malam Kedua Terakhir~


~dr sudut dimana aku selalu skodeng org main bola (aku bakal merindui xtiviti ini..isk)~

Haih~
sunyi nye kolej nih.. ramai students da baik kg masing2..
aku ja yg terkedek2 dok sini dengan 2 org lagi bdk osmet yg kebosanan~

huhuhu, 
atleast bieb balik sok, are-gai plak g camping kat sg samak,
xde la dorg kegersangan kat sini lama2,
so untuk menggembirakn hati yg gundah gulana tggu giliran present xlepas2 agi nih,
sok pg aku p kl ngn yana, aina n enen...

huhuuhu,
mari nonton wyg y'all~
bajet nk tgk wolverine, 
tp aku da donlod sndri kat ares, 

huhuu,
then review kat tenet sume comments pon bg high rating kat startrek,
so kami akan nonton itu alien2 suma...
nak tau camna crite die, 
sok aku update entry psai startrek,
Tunggu~



Wednesday, May 6, 2009

Belum Tamat Lg...



hahahha (ketawe xpasal2..)
arini mau show sama itu kamu orang selendang br~
xde la baru sgt.. da lame gak beli tp br la ni dtg seru mau pki yg ini..
well, arini paper last exam~ plant physiology. 
comment: urm.. bole laa... 

disebabkn arini pki selendang br, byk lah komen aku terima, antaranye:

badriah: "eh eh, tdg baru~comellah!"  (tdg ini saja mungkin) 
aina kt: " wah.. tudung baru...bla bla bla" pe lg tah die komen aku xdgr sbb nak masuk dewan dah, 
am: " tasha, tudung ko mcm lolipop"
pidah: "bukan lah..mcm eskrem paddlepop"
dayat: "tasha, muke ko mcm kek lapis laa.."
jimi: "weh,ko rupenye! aku xpasan~"
topek: "weh..aku ingat pelangi mane turun kat sini" sambil ketawa besar.
chua: "oooo.. yg pki mcm rainbow td tu tasha ke??" katenye kepada am. am pon report kt aku.

dan mcm2 lg.....
bole plak la aku hafal ape yg dorg komen nih, hohoho,
maybe sbb otak aku da selalu menghafal informasi2 biologi,
maka dgn otomatiknye berlakunye acclimation, gradual exposure to a situation..
amik ko sebijik, jgn ingt pas exam aku xingat plant environmental stress physiology~
hahhaa,

well, pas exam kami p mkn kat restoran naz. (pic above)
ouh, arini aku xambik balanced diet, byk carb n protein ja...
(syndrome mengantuk sudah melanda skrg)
am plak satu pinggan penuh chlorophyll.

sekarang: baru pas abih tgk zettai kareshi special episode.
update ini blog yg sudah kelihatan kasihan kerana diabaikan tuannya sepanjang musim exam ni, 
huhuhuhuh,
tido dulu la babes.... 
daaaa~!


mau tunjuk lg gamba: with yanos:


zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..............


mimpi proposal thesis dan ahli2 panel penilai~


Thursday, April 30, 2009

cekedaut



chekedaut my tweet y'all.... tashamomo




saje je wat mende alah ni, xdok kejo.. 
eh ade, tp malas nak wat.. 
hhahhaha

oleh kerana paper exam tbp da abih,
hanye tgl tawakkal saja..
jadi,
ayuh, kite menonton~!

arini mau layan leonardo dicaprio(betui ka eja nih?)

the departed
the aviator
amik ko skali 2!